VESTI

Potpisani ugovori za kupovinu kotlova na pelet i gas

Ministarka zaštite životne sredine Irena Vujović uručila je danas ugovore građanima Kragujevca koji su se opredelili za korišćenje subvencija za nabavku kotlova na gas ili pelet u okviru realizacije mera smanjenja zagađenja vazduha poreklom iz individualnih izvora u 2022. godini.

Kako bi se ova mera sprovela, Ministarstvo zaštite životne sredine i Grad Kragujevac zaključili su ugovor u vrednosti od 10 miliona dinara koji je građanima koji su se odazvali na javni poziv i konkurisali omogućio dodelu bespovratnih sredstava. Za subvencije za nabavku kotlova na gas ili pelet prijavilo se 127 domaćinstava, a dobilo je 112. Ministarstvo zaštite životne sredine učestvovalo je sa  8 miliona dinara, a Grad Kragujevac sa 2 miliona dinara.

Zahvaljujem vam se što ste se odlučili da prihvatite subvenciju i zamenite vaša individualna ložišta koja predstavljaju jedan od najvećih zagađivača danas ne samo u Kragujevcu već širom Srbije. Ovo je jedan vid pomoći koju vaš grad i Vlada Republike Srbije čini kako bi vam u ovim teškim vremenima olakšala i pomogla prelazak na ekološki zdravije energente. Ove godine smo odobrili 112 ugovora za subvencije i nećemo se tu zaustaviti.Sledeće godine ćemo raspisati novi javni konkurs i nadam se da će i vaše komšije videti koliko je vaše grejanje energetski efikasno, koliko je manje štetno i koliko će biti bolje grejanje u vašim domovima – poručila je Irena Vujović i najavila slične projekte namenjene građanima i za narednu godinu.

Potpisivanju ugovora prisustvovali su Nikola Dašić ,gradonačelnik Kragujevca i Ana Radojević, energetski menadžer Grada Kragujevca.

Slične teme

Back to top button