AKTUELNO

Pokrenuta inicijativa za Program zaštite životne sredine opštine Knić

Tribina “Može li Knić biti ekološka opština?” izazvala je veliko interesovanje stanovnika opštine Knić. 🌱

Tribina je organizovana kao završni događaj inicijative za izradu Programa zaštite životne sredine opštine Knić.

👩‍💻 Nataša Konstatinović je pozdravila prisutne ispred Trag fondacije i predstavila program podrške #IstražiOsnaži koji podržava inicijative organizacija u oblastima zaštite životne sredine, upotrebe javnog prostora i omladinske politike.

👩‍💼 Prof. dr Snežana Simić predstavila je “Izveštaj o stanju životne sredine opštine Knić” u ukazala na problem zagađenja akumulacije Gruža i posledice koje to može imati na stanovnike opštine Knić.

🗣 Srećko Ilić, predsednik privremenog organa opštine Knić, govorio je o najznačajnijim ekološkim problemima opštine i istakao da opština do sada nikada nije izdavala dozvole za rudarske aktivnosti, kao i da će opština Knić nastaviti da radi na očuvanju akumulacije Gruža na način koji zadovoljava interese Knića i grada Kragujevca.

🧗‍♀️ Dragica Ilić. direktorka Turističke organizacije Knića istakla je da je za razvoj turističkog potencijala opštine važno očuvanje prirode i unapređenje komunalne infrastrukture, kao i da TO Knić ima dobri saradnju sa upravljačem zaštićenog područja “Borački krš” i Zavodom za zaštitu prirode.

👤 Miloš Stanojević, diplomirani biolog – ekolog, govorio je o štetnim posledicama koje bi otvaranje rudnika u opštini Knić imalo po prirodu ali i po stanovnike koji je naseljavaju.

Nakon odgovora govornika svi prisutni su imali mogućnost da postavljaju pitanja i dobiju odgovore u veoma dinamičnoj i kvalitetnoj diskusiji.

Projekat “Ekološka opština Knić” se sprovodi u okviru programa podrške javnom zagovaranju #istraziosnazi koji finansira @ukinserbia a sprovodi @tragfondacija

Izvor: Ekomar

Slične teme

Back to top button