VESTI

Potpisani ugovori sa Ministarstvom životne sredine -smanjiće se zagađenje vazduha u Kragujevcu

Ministarka zaštite životne sredine u Vladi RS ,Irena Vujović, potpisala je ugovore sa predstavnicima 27 jedinica lokalnih samouprava za zamenu kotlarnica u javnim ustanovama i 19 jedinica lokalnih samouprava za zamenu individualnih ložišta.

Kragujevac je jedan od gradova kome su u skladu sa ovogodišnjim konkursom Ministarstva dodeljena sredstva za sufinansiranje realizacije dva projekta. Jedan se odnosi na nabavku, zamenu, rekonstrukciju i sanaciju kotlarnice za grejanje u O.Š. Jovan Popović a drugi na smanjenje zagađenja vazduha poreklom iz individulanih izvora u 2023.godini na teritoriji Grada.

U ime grada Kragujevca, ugovore o sufinansiranju realizacije projekata potpisala je energetski menadžer Ana Radojević.

Ukupna sredstva za realizaciju projekta kojim će se u izdvojenom odeljenju O.Š. Jovan Popović u Šumaricama radi promene energenta ugraditi gasna instalacija je 5.880.000 dinara, od čega će učešće Grada biti 1.176.000 dinara.

Kada je o Projektu smanjenja zagađenja vazduha poreklom iz individulanih izvora u 2023. godini reč, za ove namene predviđeno je 10 miliona dinara, od kojih će Ministarstvo zaštite životne sredine uložiti osam miliona, a grad Kragujevac dva.

Realizacijom ovih projekata značajno će se smanjiti zagađenje vazduha u Kragujevcu.

Slične teme

Back to top button