VESTI

Nova česma u Lužničkoj banji

Završne aktivnosti  na uređenju lokaliteta u Kragujevcu i okolini poznatog kao „Lužnička banja“, koje se ovog leta sprovode u okviru projekta „Ekološka zaštita i revitalizacija  Lužničke banje“, meštani sela Lužnice i aktivisti dva ekološka udruženja gradjana iz Kragujevca, Klub akcijaša i volontera (KAVK) i Udruženje dr.Đorđe Hadžić, obeležili su osveštavanjem novoizgradjene česme sa vodom za piće iz obližnjeg izvorišta. 

Voda sa ove česme ,kako su pokazale najnovije nalize Instituta za javno zdravlje Kragujevac, trenutno nije upotrebljiva za piće jer su radovi na sanaciji i čišćenju izvorišta još u toku i može se za sada koristiti kao tehnička voda.

Projekat je sufinansirao Grad Kragujevac na javnom konkursu iz oblasti ekologije, a osveštavanju česme prisustvovao je Stefan Nikezić, član Gradskog veća za unapredjenje i zaštitu životne sredine.

Ovim uređivanjem i brigom o okruženju u kojem živimo Grad se pridružuje obeležavanju Svetskog dana čišćenja i skreće pažnju svim sugrađanima, posebno mlađim generacijama koliko je važno voditi računa o životnoj sredini-poručio je Nikezić.

Slične teme

Back to top button